Vores historie


Kaya Design

Kaya Design er et dansk firma, der blev etableret i 2014. Inspireret af rejser i Indonesien så vi, hvordan et håndværk, der er gået i arv igennem generationer, kan føre til unikke produkter.

Med dygtighed og udtalt evne findes der familieforetagender på de Indonesiske øer, hvor et bestemt håndværk praktiseres og beherskes til det ypperste. Og her af udspringer unikke produkter.

Vores passion er krukker. Men ikke de krukker, vi kan købe herhjemme i havecentre og byggemarkeder. Disse krukker er kedelige -  ofte smagløse - og er typisk serieproduceret i materialer som beton, terrazzo, limestone eller glasfiber.

Efter en del søgen fandt vi en dygtig pottemager. En pottemager, der praktiserer den ædle kunst at kunne designe og opbygge en smuk krukke fra bunden og naturligvis med de bare hænder. Vi har indgået en samarbejdsaftale med pottemageren og importerer således udvalgte krukker til det danske marked.


Højovnen, hvor krukkerne brændes


Pottemageren i aktion


Vi har nøje udvalgt og hjemtaget en række unikke krukker, som vi nu har på vores lager i Vejle. Fælles for krukkerne er, at de alle er unikke med dekorative mønstre, såvel i rå antik look som i forskellige glaseringer. Og så er mange af vores krukker i størrelser, vi slet ikke kan finde andetsteds herhjemme. Der er blandt andet tale om krukker helt op til 180 cm i højdemål !!!

Alle krukkerne er hver især forarbejdet individuelt ved håndkraft og brændt således de kan modstå det skandinaviske klima og stå ude året rundt. Krukkerne brændes i en intermistisk men effektiv højovn ved 1200 grader af en eller to omgange, afhængig af valg af glaseringer.

Vores speciale er store unikke krukker og vores idégrundlag bygger på, at der i Danmark findes mange smukke boliger og arkitektoniske perler, hvor en eller flere af disse krukker vil kunne fuldende helhedsindtrykket og oplevelsen af boligernes ydre fremtoning.

Tilsvarende ser vi krukkerne som et harmonisk og visuelt aktiv for butikker, hoteller og virksomheder.

Udover udendørs krukkerne har vi et tilsvarende sortiment af krukker til indendørs udsmykning - alt sammen ligeledes på vores lager i Vejle.

Ved siden af krukkerne forhandler vi desuden keramiklamper, fadesæt, eget design af selskabstasker, fontæner, havelanter med mere. Alt dette kan findes på hjemmesiden.

Kaya Design - Unikke produkter til unikke miljøer